Diabetes en Voeten

Voetverzorging bij diabetespatiënten vereist extra zorg. Regelmatige controle (en indien nodig behandeling) door een medisch pedicure bij diabetespatiënten kan ernstige gevolgen voorkomen. Hier leest u meer over de diabetische voet en de reden waarom een medisch pedicures daarvoor speciaal gecertificeerd moeten zijn.

Diabetische voeten vereisen extra zorg:

De voeten van diabetespatiënten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden. De voeten van diabetespatiënten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

de bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen
het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen
de voeten van stand kunnen veranderen.

 

Algemene adviezen voor de diabetespatiënt:

[flickr-photo:id=16737172136,size=]controleer dagelijks uw voeten op eventuele wondjes of huidbeschadigingen
ga regelmatig fietsen of wandelen en doe (dagelijks) voetoefeningen
laat uw voeten behandelen door een professionele medisch pedicure aangesloten

Wanneer gaat een diabetespatiënt naar een medisch pedicure?

Het is raadzaam om enkele malen per jaar, ook als er geen voetklachten zijn, naar een professionele medisch  pedicure aangesloten bij ProVoet te gaan. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van een medisch pedicure. Naast de voetbehandeling, geeft een medisch pedicure adviezen over de verzorging van de voeten en de keuze van schoenen. Tevens kan een medisch pedicure u adviserend doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.

Body & Beauty is medisch pedicure en gespecialiseerd in de diabetische voetverzorging en erkend door zorgverzekeraars en podotherapeuten die deze behandeling dan ook meestal geheel of deels vergoedt.

 

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met het telefoonnummer: 071-5761755.